Logo YOU-portalen.no
Handel och administration

Handel och administration

Handels- och administrationsprogrammet har en tydlig karaktär som genomsyras av service och kommunikation. Det handlar om att lära sig kommunicera på många sätt, att möta människor och få tillägna sig digitala kunskaper och färdigheter.

Inriktningar

   

Administrativ service

Denna inriktning ger kunskaper om administration, ledarskap och organisation i företag och offentlig förvaltning. Eleven lär sig också om entreprenörskap och service.

Handel och service

Denna inriktning ger kunskaper om detalj- och partihandel. Eleven lär sig också om näthandel, ledarskap och företagande och om entreprenörskap, service och kommunikation.

 Källa: Skolverket.

Läs mer om Handels- och administrationsprogrammet:

Yrkesprogram och vägen vidare

Efter utbildningen ska eleverna ha sådana grundläggande kunskaper att det är möjligt att direkt påbörja en yrkesbana. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan. För att uppnå detta krävs att eleven väljer att läsa de kurser i svenska och engelska som ger grundläggande högskolebehörighet. Till många högskoleutbildningar krävs det även så kallad särskild behörighet. Kolla därför att de kurser du behöver inför högskolan erbjuds som programfördjupning eller individuellt val på den gymnasieskola som du funderar på att välja. En annan möjlighet är att fortsätta studera inom yrkeshögskolan.
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2011 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Macverk