Hotell och turism

Hotell och turism

Gillar du när det händer mycket omkring dig? Tycker du om att jobba med människor och är intresserad av språk, resa och andra kulturer? Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Det här är programmet för dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet inom besöksnäringen.

Hotell och turism en av världens mest snabbväxande branscher. På Hotell- och turismprogrammet lär du dig om besöksnäringen, det vill säga den bransch som kopplar samman allt som har med turism, hotell, resande och restaurang att göra.

Att jobba i hotell- och turistbranschen innebär många omväxlande arbetsuppgifter — allt från att ta emot gäster, använda olika bokningssystem till att boka eller organisera och genomföra olika typer av konferenser och evenemang.

Du får träna din förmåga att möta människor och utveckla en yrkesmässig relation till gäster och kunder. Du tränar dig i att söka, analysera och värdera information samt att ta ansvar och handla med omdöme.

Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation, ledning och ekonomi samt om människors behov, traditioner och förväntningar på service.

Du får kunskaper om hotell, konferens, turism och resor, både nationellt och internationellt.

Du får lära dig om besöksnäringen, både historiskt och om framtida möjligheter. Du får också lära dig om hållbar utveckling inom turism och om vilka lagar och bestämmelser som finns.

Programmet har inga inriktningar, men ger dig möjlighet att specialisera dig.

Källa: Skolverket.

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet:

Yrkesprogram och vägen vidare

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Vill du läsa vidare på högskola och universitet efter programmet? Denna utbildning ger dig grundläggande högskolebehörighet. Efter programmet har du också möjlighet att läsa utbildningar på yrkeshögskola och folkhögskola. Vissa utbildningar ställer också krav på särskild behörighet som innebär att du måste ha läst specifika kurser för vissa utbildningar. Kolla behörighetsvisaren här.
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2021 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Opal digital