Logo YOU-portalen.no
Industritekniska

Industritekniska

Det industritekniska programmet riktar sig till dig som är intresserad av industriteknisk produktion. I utbildningen lär du dig om hela den industriella tillverkningsprocessen, hur utrustningen fungerar och hur produkternas kvalitet kan säkras. Du läser till exempel Industritekniska processer, Produktionskunskap och Produktionsutrustning.

Inriktningar

   

Driftsäkerhet och underhåll

 Denna inriktning ger kunskaper om det strategiska och systematiska underhållets betydelse för utrustningars funktion och driftsäkerhet.     

Processteknik

 Denna inriktning ger kunskaper om kemiska och mekaniska industriprocesser, kvalitetskontroll samt styr- och reglerteknik.     

Produkt och maskinteknik

 Denna inriktning ger kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av material.     

Svetsteknik

 Denna inriktning ger kunskaper om och förmåga att hantera olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment och kan på vissa skolor leda till nivån "internationell svetsare".     

 Källa: Skolverket.

Läs mer om Industritekniska programmet:

Yrkesprogram och vägen vidare

Efter utbildningen ska eleverna ha sådana grundläggande kunskaper att det är möjligt att direkt påbörja en yrkesbana. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan. För att uppnå detta krävs att eleven väljer att läsa de kurser i svenska och engelska som ger grundläggande högskolebehörighet. Till många högskoleutbildningar krävs det även så kallad särskild behörighet. Kolla därför att de kurser du behöver inför högskolan erbjuds som programfördjupning eller individuellt val på den gymnasieskola som du funderar på att välja. En annan möjlighet är att fortsätta studera inom yrkeshögskolan.
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2011 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Macverk