Naturvetenskap

Naturvetenskap

Är du intresserad av naturen, fysik, kemi och vill förstå hur allt hänger ihop? Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Det här är programmet för dig som är intresserad av naturvetenskapliga ämnen och frågor.

Du utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematik. Du studerar naturvetenskapens idéer och teorier både som delar av historien och aktuell forskning.

På programmet utvecklar du ett naturvetenskapligt förhållningssätt där du lär dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra systematiska iakttagelser. Du värderar olika källor och skiljer på påståenden som är baserade på vetenskaplig och ickevetenskaplig grund. Du arbetar praktiskt med experiment, laborationer och fältstudier.

Du stimulerar din nyfikenhet, kreativitet och förmåga till analytiskt tänkande och får god vana att använda modern teknik och utrustning.

Inriktningar

   

Naturvetenskap

Du lär dig om biologi, fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Du lär dig om naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Källa: Skolverket.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet:

Högskolebehörighet

Den som tar examen från ett högskoleförberedande program får alltid grundläggande högskolebehörighet. Till många högskoleutbildningar krävs det även så kallad särskild behörighet. För att uppnå detta krävs att eleven tar reda på vilken särskild behörighet som behövs och väljer att läsa dessa kurser i gymnasieskolan, om de inte redan ingår obligatoriskt i programmet. Kolla också att de kurser du behöver erbjudas som programfördjupning eller individuellt val på det gymnasiet du tänker på att välja.
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2021 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Opal digital