Administration, handel och varuhantering

Administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel eller med administration. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

Du får möjlighet att lära dig om försäljning, inköp och varuflöden. Du får lära dig hur man arbetar med transport och distribution av varor, det som kallas logistik. På programmet får du också lära dig om marknadsföring och hur verksamheter kan utvecklas. Kunskaper om olika produkter och branscher ingår också i det du får möjlighet att lära dig. Du får lära dig administrativt arbete och arbete med ekonomi inom företag och offentligförvaltning. Du får möjlighet att lära dig om kommunikation och kundservice så att du kan arbeta med konferens- och receptionsarbete. Du får kunskaper om hur man hanterar verktyg och maskiner som kan användas inom handel, administration och varuhantering. På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att med god service möta människor. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du tränar på och använder de kunskaper du får på programmet på en arbetsplats. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande, apl.

Källa: Skolverket.

Om du behöver en lugnare miljö, tydligare pedagogik och mer stöd för att nå din fulla potential, överväg också de övriga utbildningar.
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2021 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Opal digital