Hantverk och produktion

Hantverk och produktion

Programmet för hantverk och produktion är till för dig som vill arbeta med olika hantverk eller med produktion av olika slag. Programmet passar för dig som tycker om att arbeta praktiskt med att skapa en produkt.

Du kommer att arbeta med uppgifter inom hantverk och produktion. Du får kunskaper om hur hantverk och produktion går till och hur maskiner och redskap kan användas. Det kan handla om formgivning och tillverkning av hantverksföremål, montering och svetsning. Du får också lära dig hur maskiner och redskap ska skötas och hanteras på ett säkert sätt. Du får lära dig om olika tillverkningsmetoder och du får kunskap om olika material som används inom hantverk och produktion. På programmet får du träna dig i att samarbeta och möta kunder på ett serviceinriktat sätt. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du tränar på och använder de kunskaper du får på programmet på en arbetsplats. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande, apl.

Källa: Skolverket.

Om du behöver en lugnare miljö, tydligare pedagogik och mer stöd för att nå din fulla potential, överväg också de övriga utbildningar.

Läs mer
SYV-portalen - Skoledata AS - footerillustration

Sverdrupsgate 23, N-4007 Stavanger
+47 51 84 90 86  post@syv-portalen.se

Copyright © 2021 - Skoledata as
Utveckling och hosting: EnterNett as
Design: Opal digital